Vloerbedekking

Interieur en Vloerafwerking

Bij het creëren van een sfeervol en functioneel interieur speelt de keuze van vloerafwerking een cruciale rol. Een goed gekozen vloer kan de basis vormen voor het hele interieurontwerp, de uitstraling van een ruimte bepalen en bijdragen aan het comfort en de duurzaamheid van uw leef- of werkruimte. Hier zijn enkele populaire opties voor vloerafwerking:

 

PVC Stroken

PVC stroken zijn smalle, rechte stukken van polyvinylchloride (PVC) die gebruikt worden als vloerbedekking. Ze zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. PVC stroken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, vaak met realistische hout- of steeneffecten. Dit maakt ze een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

PVC Visgraat

PVC visgraat is een variant van PVC vloeren waarbij de stroken in een visgraatpatroon worden gelegd. Dit patroon is klassiek en elegant, en het voegt een gevoel van luxe toe aan de ruimte. Net als gewone PVC stroken zijn PVC visgraatvloeren duurzaam, waterbestendig en onderhoudsvriendelijk. Het visgraatpatroon kan een ruimte visueel interessanter maken en een gevoel van beweging en dynamiek geven.

Marmoleum

Marmoleum is een type vloerbedekking gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, hars, kurkstof, houtmeel en kalksteen, met een jute rug. Het is een milieuvriendelijke optie en staat bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur. Marmoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor het veelzijdig is voor verschillende interieurstijlen. Het is ook antistatisch, antibacterieel en gemakkelijk te reinigen.

Linoleum

Linoleum lijkt op marmoleum maar wordt iets anders geproduceerd. Het is ook gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, hars en kalksteen, maar het productieproces en de verhoudingen van de ingrediënten kunnen verschillen. Linoleumvloeren zijn duurzaam, antistatisch, antibacterieel en relatief eenvoudig te onderhouden. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en patronen, en zijn ook milieuvriendelijk.

Tapijttegels

Tapijttegels zijn vierkante of rechthoekige stukken tapijt die modulair geïnstalleerd kunnen worden. Ze zijn eenvoudig te leggen en te vervangen, wat ze ideaal maakt voor commerciële ruimtes zoals kantoren en openbare gebouwen. Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, stijlen en diktes, en bieden goede geluidsisolatie en comfort onder de voeten. Ze kunnen ook interessante patronen en ontwerpen creëren door verschillende kleuren en texturen te combineren.

Tapijt

Tapijt is een traditionele vloerbedekking gemaakt van geweven of geknoopt textiel. Het biedt een zacht en comfortabel loopoppervlak en is beschikbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en materialen zoals wol, nylon, polyester en polypropyleen. Tapijt is geliefd vanwege zijn warmte, geluidsisolerende eigenschappen en luxe uitstraling. Het is geschikt voor slaapkamers, woonkamers en andere ruimtes waar comfort en gezelligheid belangrijk zijn. Echter, tapijt kan moeilijker te reinigen zijn en is minder geschikt voor ruimtes met veel verkeer of vocht.

 

Bij ons vindt u een uitgebreide selectie vloerbedekkingen die perfect aansluiten bij uw interieurwensen en praktische behoeften. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor een prachtige en duurzame vloerafwerking.

Legebeke Projectinrichting

Paganelstraat 7
7821 AA Emmen

Tel: +31 591 239 013
E-mail: info@legebekeprojectinrichting.nl

KvK nr: 91922402
BTW nr: NL865818150B01
Adres
Paganelstraat 7
7821 AA Emmen
Tel: +31 591 239 013
E-mail: info@legebekeprojectinrichting.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Locatie